چهارشنبه سوری ۹۸ چه روزی است ؟ | چهارشنبه سوری ۹۸ چه تاریخی و چند شنبه است ؟

چهارشنبه سوری ۹۸ چه روزی است ؟ | چهارشنبه سوری ۹۸ چه تاریخی و چند شنبه است ؟
تبلیغات ویژهرزرو جایگاه

 

 

چهارشنبه سوری ۹۸ امسال رنگ و بوی دیگری دارد و همانطور که در فضای مجازی مشاهده میکنید خیلی از ایرانیان منتظر این روز هستند .

 

سوال چهارشنبه سوری ۹۸ چه روزی است میتواند موضوعی باشد که از شروع زمستان همه ی افراد از یکدیگر میپرسند .
در ادامه برایتان مطالبی را در رابطه با این روز بیان خواهیم کرد تا بتوانید جواب این سوال را به اطرافیان خود بدهید .

 

 

چهارشنبه سوری ۹۸

 

چهارشنبه سوری ۹۸ چه روزی است

چهار شنبه سوری به آخرین چهار شنبه هر سال گفته میشود .
اگر بخواهیم تاریخ دقیقی برای این روز بیان کنیم بهتر است بدانید که چهار شنبه سوری ۹۸ در روز چهار شنبه ۲۱ اسفند ماه خواهد بود .

 

آیین چهار شنبه سوری ؛ درست است یا غلط ؟

چهارشنبه‌سوری یکی از جشن‌های ایرانی است که در غروبِ سه‌شنبه، شبِ پیش از آخرین چهارشنبهٔ ماه اسفند برگزار می‌شود و برافروختن و پریدن از روی آتش مشخصهٔ اصلی آن است. این جشن اولین جشن از مجموعهٔ جشن‌ها و مناسبت‌های نوروزی است که با برافروختن آتش و برخی رفتارهای نمادین دیگر، به‌صورت جمعی در فضای باز درون و بیرون از خانه برگزار می‌شود.

برخی پژوهشگران واژهٔ «سور» در ترکیب «چهارشنبه‌سوری» را به‌معنای «جشن» می‌دانند، در حالی که دیگر پژوهشگران «سور» را شکلی دیگر از «سُرخ» می‌دانند (مانند گل سوری به‌معنای گل قرمز.. لازم به ذکر است که سور در زبان لری وکردی به معنای سرخ می‌باشد ) و آن را نشانه‌ای از سرخ‌بودن آتش، یا سرخی و سلامتی فرد می‌دانند. گونهٔ تلفظ چارشمبه-سُرخی در اصفهان و استفاده از سور به‌جای سرخ در لهجهٔ عمومی، این دیدگاه را قابل اعمادتر می‌کند.

این جشن در نزد ایرانیان قبل از اسلام در روز خاصی انجام نمی‌گرفت و معمولاً در اواخر زمستان در حالی که زمین در حال گرم شدن بود انجام می‌شد، ولی پس از اسلام و حمله اعراب این جشن به آخرین چهارشنبه سال موکول می‌شد. زیرا چهارشنبه در نزد اعراب روزی نحس و شوم بود.

چهارشنبه نزد عرب‌ها نحس نیست – از انجا که عرب‌ها از نزدیکترین اقوام پیش از اسلام نزد ایرانیان بودند و حد اقل هزارسال بخشی از ایران باستان بودند بسیاری از اداب و رسوم و عقاید شبیه به هم داشته‌اند و پیش از اسلام بسیاری از قبایل عربی چون بنی تمیم و بخش بزرگی از بنی وایل و طی و قضاعه و ایاد و انمار زرتشتی بودند و نام‌های ایرانی مانند دختنوس =دخترنوش – زراره – بسطام =ویستهم بسوس وسوار بین عرب‌های پیش از اسلام به فراوانی است .

 

منبع : fa.wikipedia.org

  • بدون دیدگاه
  • 2019-06-29
https://www.rahafun.com/?p=92744
 
تبلیغات ویژهرزرو جایگاه
 
دیدگاه ها

تمامی حقوق این سایت برای رها فان محفوظ است و هرگونه کپی برداری از مطالب و قالب پیگرد قانونی دارد . طراحی سایت و سئو : شیکنا