درمان جوش هایی که عذاب هر روزه ما شده اند

درمان جوش هایی که عذاب هر روزه ما شده اند
تبلیغات ویژهرزرو جایگاه

 

 

درمان جوش هایی که عذاب هر روزه ما شده اند

 

00434027597285102a

از ابتدای تاریخ بشر و میان انسان های عهد باستان هم می توان نشانه هایی از تلاش برای زیباتر شدن پیدا کرد. این امر نشانگر آن است که توجه به زیبایی یک میل طبیعی است و محدودیتی ندارد. معمولا مرکز توجه به زیبایی هم صورت است.
به همین دلیل اگر کوچک ترین موردی این کانون زیبایی را مخدوش کند، آرامش سلب می شود و فرد برای برطرف کردن آن به تکاپو می افتد. جوش ها یکی از متداول ترین مشکلات پوستی هستند که تقریبا همه آن را تجربه می کنند. شاید به همین دلیل باشد که روش های بسیار زیادی برای رفع جوش دهان به دهان نقل می شود؛ فارغ از اینکه درست یا غلط هستند. دکتر مریم ایرانزاداصل، دستیار تخصصی طب سنتی و مدیر انجمن علمی طب سنتی بعضی از این تلاش ها را بیهوده می داند و روش های صحیح را معرفی می کند.
چرا جوش می زنیم؟
طب سنتی اندام ها را بر مبنای اهمیت نقش شان در فعالیت های حیاتی به دو گروه «شریف» و «غیر شریف» دسته بندی می کند. در بدن انسان طی فرآیند سوخت وساز، مقداری مواد زائد تولید می شود که تا حد ممکن از راه های طبیعی مثل ادرار، مدفوع و تعریق از بدن خارج می شوند. اگر حجم مواد زائد درون بدن در اثر پرخوری و عدم رعایت تغذیه صحیح یا مشکلات گوارشی و هضم ناقص، بیش از حد معمول باشد یا عمل دفع به هر دلیلی از راه های طبیعی انجام نشود، بدن به صورت خودکار برای حمایت از اندام های حیاتی، مواد زائد را به سمت اعضای غیر شریف از جمله پوست، هدایت می کند و بیماری یا ناراحتی در آن عضو پدید می آید.

ضمنا بدن مواد زائد را به اعضای غیر شریفی می دهد که دچار ضعف بیشتری هستند. حالا اگر فردی به علل ژنتیکی یا علت های دیگری در ناحیه پوست دچار ضعف باشد، پوستش مشکل پیدا می کند. یکی از مشکلات پوستی رایج، جوش ها هستند که طبق همین ساختار روی پوست ظاهر می شوند.
جوش ها و اخلاط چهارگانه
جوش ها از دیدگاه طب ایرانی انواع مختلفی دارند که بر اساس بیشترین نوع ماده مولد آنها که در بدن تجمع پیدا کرده و باعث بروزشان شده اند، چهار نوع هستند:
اول: وقتی خلط صفرا بیشترین ماده مولد جوش باشد، باعث پدید آمدن جوش هایی می شود که رنگ شان قرمز است، نوک تیز هستند، سوزش وخارش دارند و دردناک هستند و گاهی زردآب از آن خارج می شود.
دوم: وقتی خلط خون بیشترین ماده مولد جوش باشد، باعث بروز جوش هایی می شود که درشت هستند و ملتهب و دردناک می شوند و گاهی با خروج خون همراه است.
سوم: وقتی خلط بلغم بیشترین ماده مولد جوش باشد، باعث تشکیل جوش هایی می شود که سفید رنگ هستند و به جوش های سر سفید معروف اند.
چهارم: وقتی خلط سودا بیشترین ماده مولد جوش باشد، باعث تشکیل جوش هایی می شود که مسطح هستند، ورم زیادی ندارند و رنگ شان قدری به تیرگی می رود.
اصلاح سبک زندگی، درمان عمومی جوش
ابتدایی ترین و موثرترین راهکار برای درمان جوش، این است که سبک زندگی تان را اصلاح کنید.
* حجم غذای مصرفی روزانه تان را کم کنید. ریزه خواری و روی هم خوری نداشته باشید.
* هرگز غذاهای آماده و فست فود که اکثرا غذاهای پرادویه ای هستند، مصرف نکنید.

* غذاهای سبک و خانگی را در برنامه غذایی بگذارید.
غذاهای سنتی مثل: زرشک پلو با مرغ، چلو سماق، هویج پلو، خورش آلو اسفناج، خورش به آلو و خورش ریواس یا سوپ های رقیق همچون سوپ جو و سوپ گشنیز بهترین گزینه ها هستند.
از مصرف غذاهای سرخ کردنی پرهیز کنید و ترجیحا از مقدار کمی روغن زیتون در طبخ غذا استفاده کنید.
* یک لیوان عرق کاسنی و شاتره همراه یک قاشق خاکشیر و سکنجبین طبی هر روز صبح ناشتا، به ویژه برای جوانان، نوشیدنی مناسبی است.
یبوست را درمان کنید
در صورت عدم دفع مواد زائد از بدن، جوش ها ظاهر می شوند. یکی از راه های دفع مواد زائد، عمل دفع است بنابراین اگر دچار یبوست شده اید، باید پی درمان باشید.
۲۵۰ گرم آلوبخارا، ۱۵۰گرم تمبرهندی، ۱۰۰ گرم ترنجبین و ۱۰۰ گرم شکر سرخ را در ۷ لیوان آب جوش بگذارید شب تا صبح خیس بخورند. صبح مواد را در یک کیسه پارچه ای بریزید و با فشار کیسه را بمالید و صاف کنید. به مدت سه روز هر روز صبح یک سوم از آن را ناشتا میل کنید. به این ترتیب مشکل یبوست درمان می شود و وضعیت جوش های تان تا حدی بهبود پیدا می کند.
صورت تان را زیاد نشویید
برخی افراد، بروز جوش را ناشی از کثیفی پوست می دانند. در نتیجه به امید از بین رفتن جوش چندبار در روز صورت خود را می شویند. در حالی که تماس بیش از حد پوست با آب (به ویژه اگر شست وشو با صابون انجام شود) باعث از بین رفتن چربی طبیعی پوست و خشکی می شود. ضمن اینکه غدد چربی در واکنش دفاعی، ترشح سموم را افزایش می دهد و وضعیت جوش بدتر می شود. بهترین راه برای تمیز کردن پوست، استفاده از پنبه آغشته به گلاب است.
چندبار پنبه را به گلاب آغشته کنید و به آرامی و به شکل دورانی پوست را مالش دهید. وقتی پنبه دیگر تیره نشد، یعنی پوست کاملا تمیز شده است. حواس تان باشد پنبه را به مژه ها و ابروها نکشید. برای مرطوب نگه داشتن پوست و طبیعی شدن ترشح غدد چربی، هر یک ساعت آب ساده را روی پوست تان اسپری کنید.
از صابون و لوازم آرایشی الکل دار پرهیز کنید
اگر پوست دچار جوش شده باید مدتی با پوست تان قهر کنید و هیچ کاری برایش نکنید. شاید در وهله اول کمی دشوار به نظر بیاید ولی در هر صورت از داشتن جوش روی صورت بهتر است. ضمن اینکه حتی بعد از درمان جوش باید دنبال راهی برای رفع آثار محل جوش باشید که به مراتب سخت تر از رعایت این توصیه هاست.
* اگر جوش های تان زمینه ای قرمز رنگ دارند و ملتهب هستند، به هیچ وجه نباید آن را دستکاری کنید و پوست نباید تحریک شود.
* همچنین حوله زبر روی صورت تان نکشید.
* از لایه بردارهای شیمیایی و فیزیکی استفاده نکنید.
* از لیزر استفاده نکنید.
* تا حد امکان لوازم آرایشی مصرف نکنید.
* پوست صورت را در معرض گرما و حرارت قرار ندهید.
* در صورت امکان صورت را اصلاح نکنید.
* از ضدآفتاب بدون چربی استفاده کنید.
یک لایه بردار طبیعی
وقتی پوست صورت کاملا درمان شد و دیگر سر و کله جوش تازه ای پیدا نشد؛ یعنی وقت استفاده از لایه بردار رسیده است. با لایه بردار می توانید آثار جوش و جوش های زیرپوستی را از بین ببرید. یادتان باشد جوشگاه (محل جوش) باید بلافاصله پس از بهبودی جوش درمان شود. در غیر این صورت جای آن برای همیشه روی صورت باقی می ماند.
لایه بردارهای طبیعی را خودتان در منزل تهیه کنید
لایه بردار اول: آرد کتیرا و باقلا را به نسبت مساوی پودر و با کمی آب خمیر کنید. خمیر را به شکل ماسک روی صورت بگذارید. بعد از ۲۰ دقیقه آن را با شیر گرم پاک کنید.
لایه بردار دوم: ۱۰۰ گرم گل ارمنی را با ۲۰ گرم بذر کتان پودر کرده، با کمی آب خمیر کرده و روی صورت ماسک کنید. پس از یک ساعت زیر شیر آب گرم بگیرید تا ماسک خودش جدا شود.
استفاده از این ماسک ها را روزی دو بار صبح و شب قبل از خواب انجام دهید.
توجه داشته باشید این لایه بردارهای طبیعی از انواع شیمیایی ضعیف تر هستند و لایه برداری ملایمی انجام می دهند در صورتی که پوست شما نیاز به درمان های جدی تری داشته باشد باید به متخصصان مربوطه مراجعه کنید.
چرا نباید جوش را بترکانیم؟
هر نوع ضربه یا فشاری که به پوست وارد می شود، در اطراف محل ضربه مقداری سلول مرده ایجاد می کند. با ترکاندن جوش به خود جوش و به محیط اطراف آن صدمه می زنید. در این حالت مشکل دو تا می شود چون پوست هم باید از شر آکنه یا جوش خلاص شود هم سلول های مرده را به نحوی دفع کند. به این ترتیب با ترکاندن جوش فقط درمان را سخت تر و طولانی تر می کنید. همان طور که قبلا گفته شد به هیچ وجه نباید به صورت تان دست بزنید. با پوستت تان قهر باشید!
حجامت و زالو جوش را درمان می کنند؟
یکی از شایعاتی که درباره درمان جوش سر زبان ها افتاده، استفاده از روش حجامت یا حتی زالو انداختن است. هیچ کدام از این روش ها صحیح و اصولی نیستند. بعد از حجامت و زالو جای زخمی روی صورت باقی می ماند که از جای جوش ها هم بدتر است و به هیچ وجه از بین نمی رود. اولین قدم در راه درمان، پاکسازی به وسیله اصلاح سبک زندگی است. در مرحله بعدی از درمان های موضعی استفاده می شود. ضمن اینکه مراکز تخصصی و علمی در زمینه حجامت مشکلات پوستی انگشت شمارند و نباید سرخود پوست صورت تان را به دست حجامت بسپارید. فقط در مواردی نادر پزشک متخصص آن هم وقتی تشخیص بدهد که خون صالح تولید شده و با آوردن آن به سطح پوست می توان به جوش ها کمک کرد، حجامت می کند.
آب خوردن زیاد جوش را از بین می برد؟
طب سنتی می گوید هر وقت تشنه شدید، آب بنوشید. میزان آن را هم بدن خودش تشخیص می دهد؛ یعنی اگر با نوشیدن نصف لیوان تشنگی برطرف شود، لزوما نباید یک لیوان را کامل بنوشید. نیم ساعت قبل و دو ساعت بعد از غذا نباید آب بنوشید. آب خوردن همراه میوه قدغن است. ناشتا نباید آب سرد بنوشید. غیر از اینها با نوشیدن هر چه بیشتر آب، اتفاقی برای جوش های تان نمی افتد.

  • بدون دیدگاه
  • 2015-08-29
https://www.rahafun.com/?p=52684
 
تبلیغات ویژهرزرو جایگاه
 
دیدگاه ها

تمامی حقوق این سایت برای رها فان محفوظ است و هرگونه کپی برداری از مطالب و قالب پیگرد قانونی دارد . طراحی سایت و سئو : شیکنا