اتاق نشمین خود را طراحی کنید

اتاق نشمین خود را طراحی کنید
تبلیغات ویژهرزرو جایگاه

 

 

اتاق نشمین خود را طراحی کنید|www.rahafun.com|

پس از ورودی، مهم ترین فضای خانه، نشیمن و پذیرایی است. در خانه های بزرگ،فضای…

پس از ورودی، مهم ترین فضای خانه، نشیمن و پذیرایی است. در خانه های بزرگ، فضای نشیمن و پذیرایی از یکدیگر تفکیک شده اند، اما در خانه های کوچک تر، این دو فضا با یکدیگر ترکیب می شوند. از این رو، این نحوه چیدن مبلمان در فضای خانه است که می تواند کار تفکیک فضا را انجام دهد. در فضای نشیمن و پذیرایی، وجود سه بخش الزامی است: بخشی برای مبلمان نشیمن، مبلمان پذیرایی که می تواند با بخش نشیمن ترکیب شود و ناهارخوری. البته در خانه هایی با آشپزخانه اوپن می توان فضای اوپن را به عنوان فضای ناهار خوری در نظر گرفت.

● کف سازی

کف سازی فضای نشیمن و پذیرایی باید متناسب با کاربرد آن فضا باشد. در خانه هایی که نشیمن و پذیرایی با یکدیگر ترکیب شده اند، می توان با استفاده از کف سازی، این فضا را به قسمت های مختلف تقسیم کرد. برای تقسیم بندی فضا می توان از سرامیک با رنگ های متفاوت کمک گرفت و فضا را به بخش های کوچک تر تقسیم کرد. استفاده از حاشیه های رنگی در اطراف هر بخش نیز می تواند به این تقسیم بندی کمک کند. در عین حال، با تنظیم ابعاد مناسب برای این حاشیه ها می توانید میزان پرت سرامیک های کف را به حداقل برسانید.

برای جدا سازی فضای آشپزخانه های اوپن از فضای نشیمن یا ناهار خوری نیز می توانید از کف پوش های متفاوت کمک بگیرید.

چیدمان سرامیک ها می تواند با طرح هایی مختلف انجام شود. طرح های لوزی، حصیری و ساده در سرامیک کاری کف بسیار معمول هستند. در فضاهایی که دیوارها گونیا نیستند (به حالت ۹۰ درجه قرار نگرفته اند)، بهترین راه، استفاده از سرامیک های با طرح لوزی است که زوایای غیر از ۹۰ درجه را به راحتی پوشش می دهند، اما در نظر داشته باشید که پرت سرامیک ها در طرح های لوزی بیش از طرح های ساده است. طرح های حصیری نیز گونیا نبودن فضا را می پوشاند و پرت کمتری نسبت به حالت لوزی دارد. به خاطر داشته باشید که استفاده از سرامیک ها با ابعاد بزرگ برای فضاهای بزرگ مناسب است، اما در فضاهای کوچک تر، استفاده از سرامیک های بزرگ توصیه نمی شود تا میزان خرد شدن سرامیک در فضا کاهش یابد و حس تعادل بصری بیشتری ایجاد شود.

یکی دیگر از راه های تقسیم بندی فضا، استفاده از انواع فرش است. با توجه به تعداد مبل های خود می توانید آنها را در اطراف فرش جانمایی کنید. ابعاد فرش باید به گونه ای باشد که زیر مبل ها قرار نگیرد اما پایه های جلویی مبل ها روی فرش باشد.

بهتر است که چیدن مبلمان در فضای نشیمن و پذیرایی با توجه به نقاط عطف در فضا انجام شود. یکی از این نقاط، محل قرار گرفتن شومینه است. تلویزیون نیز می تواند نقطه عطفی مناسب باشد. مبلمان باید رو به نقطه عطف و در اطراف آن چیده شود به گونه ای که بتوان از روی مبل ها به تلویزیون یا شومینه دید داشت.

● سقف

همان طور که در بخش بازسازی سقف بیان شد، با تغییر ارتفاع سقف می توان فضا را به ناحیه های مختلف تقسیم کرد. با این حال، باید توجه داشت که میان طرح های کف و سقف کاذب هماهنگی ایجاد شود تا از نظر بصری، فضا یکپارچه دیده شود. نورپردازی هایی که در سقف صورت می گیرد نیز، باید به گونه ای باشد که نور لازم را برای هر قسمت از فضا تامین کند تا در مواقعی که از بخش خاصی از فضا، استفاده نمی شود، بتوان چراغ های مربوط به آن را خاموش کرد.

● مبلمان

مبلمان در فضای نشیمن باید دارای ویژگی های خاص خود باشد. در صورتی که بیش از یک ست مبل در فضای نشیمن قرار دارد، می توانید یک ست مبل راحتی انتخاب کنید. مبلمان راحتی معمولا در فضایی از خانه قرار می گیرد که بعنوان نشیمن افراد خانواده استفاده می شود.

از مبل های رسمی تر برای پذیرایی از میهمانان استفاده کنید. برای ایجاد هماهنگی بین ست های مختلف مبلمان می توانید از چوب یک رنگ استفاده کنید. روش دیگر، استفاده از رومبلی هایی با پس زمینه رنگی یکسان است.

چیدمان مبل ها در فضا نیز باید دسترسی به همه آنها را آسان کند. همچنین در بین مبل ها باید فضایی خالی به اندازه حداقل ۲۵ سانتی متر وجود داشته باشد و برای عبور و مرور نیز فاصله ای بین ۶۰ تا ۹۰ سانتی متر در نظر گرفته شود. بهتر است که بین هر دو مبل، میزهای عسلی قرار گیرند که محلی مناسب برای قرار دادن انواع آباژور و عناصر تزئینی خواهند بود.

نکته مهم دیگر در چیدمان مبل ها این است که سعی کنید تا حد امکان، مبلی پشت به ورودی قرار نگیرد. قرار دادن مبل ها به صورتی که پشت به پشت قرار بگیرند نیز، مناسب نیست.

نکته آخر، نحوه قرار دادن میز ناهارخوری در فضاست. میز ناهارخوری باید طوری قرار بگیرد که دسترسی آن به آشپزخانه بدون عبور از میان مبل ها میسر باشد. برای آنکه بتوان به راحتی در هنگام نشستن افراد دور میز از پشت صندلی ها حرکت کرد نیز، فاصله ای بین ۸۰ تا ۱۰۰ سانتی متر میان میز و دیوارها ضروری است.

فراموش نکنید که فضای نشیمن و پذیرایی، نشان دهنده میزان میهمان نوازی صاحبخانه است. در فرهنگ مردم ایران، میهمان همواره احترامی خاص داشته و پذیرایی مناسب از میهمانان، یکی از ارزش های جامعه ایرانی است لذا چیدمان و نوع مبلمان این فضا باید همواره مورد توجه قرار بگیرد.

  • بدون دیدگاه
  • 2012-08-12
https://www.rahafun.com/?p=419
 
تبلیغات ویژهرزرو جایگاه
 
دیدگاه ها

تمامی حقوق این سایت برای رها فان محفوظ است و هرگونه کپی برداری از مطالب و قالب پیگرد قانونی دارد . طراحی سایت و سئو : شیکنا