عوارض استفاده از دارو های ضد افسردگی

عوارض استفاده از دارو های ضد افسردگی
تبلیغات ویژهرزرو جایگاه

 

 

عوارض استفاده از دارو های ضد افسردگی 

افسردگی

 

دارو های ضد افسردگی
دارو های ضد افسردگی علا ئم بیماری افسردگی را از بین می برند, این داروها در دهه ۱۹۵۰به بازار آمدند و از آن زمان به طور مرتب استفاده می شوند
امروزه حدود ۳۰ نوع دارو های ضد افسردگی از ۴ گروه مختلف وجود دارد

تری سیکلیک ها (Tricyclics)
ام -اِی -اُ- آی-ز ) مونو- آمینو اُکسیداز) (MAOI)
اس- اس- ار- آی- ز) سلکتیو- سروتونین- ری آپ تِیک -اینهیبیتورز) (SSRIs)
اس- ان- ار- آی- ز ) سروتونین و نورآدرنالین- ری آپ تِیک -اینهیبیتورز) (SNRIs)

دارو های ضد افسردگی چگونه تاثیر می کنند؟
جواب قطعی برای این سوال وجود ندارد، اما به نظر میرسد که دارو های ضد افسردگی فعالیت بعضی از مواد شیمیایی مغز به نام نوروترانسمیترها را افزایش می دهند.در افسردگی غالباً سروتونین و نورآدرنالین که هر دو جز نوروترانسمیتر ها هستند ، دچار اختلال می شوند

دارو های ضد افسردگی در چه مواردی تجویز می شوند؟
افسردگی متوسط و شدید لازم به ذکر است که معمولا برای افسردگی خفیف دارو تجویز نمی شود-
اضطراب شدید و حملات پانیک-

اختلالات وسواسی- جبری-
دردهای مزمن-
اختلالات تغذیه ای (Eating Disorders)-
اختلال استرسی پس ازسانحه-
.اگر نمی دانید چرا دارو ضد افسردگی برای شما تجویز شده، از پزشک خود بپرسید

 

افسردگی

داروهای ضد افسردگی تا چه حد موثر هستند؟

به گزارش پرتال سلامت رها فان : بعداز۳ ماه درمان ۵۰ تا ۶۵ درصد افراد بهبودی چشمگیر پیدا می کنند, در حالیکه این درصد برای افرادیکه دارونما(پلاسبو) استفاده کنند ۲۵تا ۳۰ میباشد.این نکته که بعضی افراد با دارونما بهتر میشوند شاید جالب به نظربرسد، ولی لازم است بدانید که این اثر مشابه اثری است که مسکن ها میتوانند روی احساس ما داشته باشند. از طرف دیگر هر داروئی که ما استفاده می کنیم، مقداری از اثر خود را مدیون داشتن نام دارو بر خود دارا می باشد، به این معنی که افراد گاهی صرف اینکه فکر می کنند دارو استفاده می کنند احساس بهتری پیدا می کنند

داروهای ضدافسردگی برای حیات جنسی شما خوب (و بد) هستند

در حالیکه اثرات کاهنده میل جنسی طبقه ای از آنتی دپرسان ها به نام SSRI (مهارکننده بازجذب سروتونین) ثابت شده است، ولی پزشکان بیش از پیش برای درمان زودانزالی آقایان SSRI تجویز می کنند. یک تحقیق در سال ۲۰۰۶ نشان داد که مردانی که ۳ ساعت قبل از رابطه جنسی داپوکستین SSRI مصرف می کنند، بطور متوسط بیش از ۳ دقیقه انزال داشتند در مقایسه با کسانی که با داروی جایگزین کمتر از دو دقیقه انزال داشتند.

میل جنسی بعضی از آقایان دیگر برنمی گردد

میل جنسی پائین، اختلال در نعوظ، کاهش حساسیت آلت جنسی و مشکل در رسیدن به ارگاسم تنها بعضی از عوارض جانبی جنسی بیمارانی هستند که SSRI مصرف می کنند. پزشکان همیشه فکر می کردند که این مشکلات پس از آنکه بیمار مصرف دارو را قطع کرد به خودی خود حل می شوند، ولی بعضی تحقیقات نشان داده اند که این عوارض ممکن است برای همیشه ادامه داشته باشند.

داروهای ضدافسردگی به اسپرم ها آسیب می رسانند

در تحقیقی که در سال ۲۰۰۹ انجام شد، بیش از ۴۰ درصد ۳۵ شرکت کننده سالمی که به مدت چهار هفته پاروکستین SSRI مصرف کردند، اسپرم هایی با DNAهای تکه تکه داشتند که این مشکل بر باروری اثر دارد. با آنکه پس از یک ماه قطع داروی پاروکستین، اسپرم های این آقایان به حالت نرمال برگشت، ولی باید توجه داشت آقایانی که می خواهند فرزنددار شوند، باید قبلاً در مورد این داروها با پزشک خود مشورت کنند.

این داروها ممکن است برای استخوان ها ضرر داشته باشند

سایت سفیدک بخش انواع بیماریها و درمانها : بعضی از محققین کشف کرده اند که SSRIها با کاهش تراکم استخوان و افزایش شکستگی لگن در افراد مسن ارتباط دارند و این بدان معناست که افرادی که SSRI مصرف می کنند باید بخاطر پوکی استخوان دائماً تحت نظارت باشند. با این حال، مطالعات دیگر چنین ارتباطی را ثابت نمی کنند و باید تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت گیرد.

داروهای ضدافسردگی می توانند به درمان فیبرومیالژیا کمک کنند

مصرف آنتی دپرسان ها – از جمله SSRIهایی مانند پروزاک – به کاهش درد، اختلال خواب کمتر و حالت های افسردگی کمتر در افرادی که از fibromyalgia رنج می برند کمک می کند.

 

دارو های ضد افسردگی

به گفته روانپزشکان بعضی قرص ها تأثیر آنی دارند، و بعضی دیگر مانند SSRIها تا هشت هفته طول می کشد تا مغز و بدن را به نقطه ای برسانند که بر روحیه فرد اثر کنند. این پدیده “فاصله پروزاک” نام دارد. به همین دلیل است که اگر چنین دارویی مصرف می کنید و فکر می کنید اثری روی شما نداشته، باید مدتی صبر کنید تا تأثیر آن را درک کنید.

انواع دسته بندی داروهای افسردگی
جهت مرور بر درمان افسردگی و داروهای مورد استفاده و عوارض و تداخلات آنها ابتدا باید به دسته بندی این داروها اشاره کنیم. داروهای ضدافسردگی شامل دسته های دارویی زیر هستند:

۱- داروهای ضدافسردگی حلقه ای (TCA):

آمی تریپتیلین، نورتریپتیلین، دسیپرامین، ایمی پرامین، کلومیپرامین، دوکسپین و تریمیپرامین از این دسته دارویی هستند. این داروها دارای عوارض شایعی مانند خواب آلودگی، سرگیجه، افت وضعیت فشار خون، تاری دید می باشند و علاوه بر این عوارض مهم تری مانند اختلالات هدایتی قلب، سردرد، نوروپاتی محیطی، لرزش، وزوز گوش، توهم، تهوع و استفراغ، تحریک معده، بزرگ شدن سینه در مردان، اختلال عملکرد جنسی، تغییرات قند خون، افزایش اشتها و وزن دارند.

یکی از شایع ترین داروهای مصرفی در خودکشی را ضدافسردگی های سه حلقه ای به خود اختصاص می دهند. در عین حال شایع ترین علت مرگ و میر ناشی از مسمومیت های دارویی در ایران و سایر کشورها مسمومیت با TCA می باشد. ضمنا به دنبال مسمومیت با TCA بیمار دچار عوارض قلبی و عروقی می گردد که در صورت عدم درمان صحیح منجر به مرگ بیمار می شود.

۲- داروهای مهارکننده برداشت مجدد سروتونین (SSRI):

فلوئوکستین، سرترالین، پاروکستین، سیتالوپرام، و فلووکسامین از این دسته هستند. اگرچه هیچ دارویی به طور کامل برای همه بی خطر نیست، اما داروهای SSRI جزء بی خطرترین داروها هستند. داروهای SSRI به ندرت با داروهای دیگر تداخل داشته با مشکل آفرین می شود. SSRIها داروهای خط اول برای درمان افسردگی در جمعیت عمومی، سالمندان، افرادی که بیماری همراه دیگری دارند، و زنان حامله می باشند.

از جمله عوارض شایع این دسته دارویی می توان به تهوع، خواب آلودگی، سرگیجه، اضطراب، کاهش وزن، تغییر در میل و توانایی جنسی، گلودرد، گرفتگی عضلات، بثورات پوستی، راش، سوءهاضمه، یبوست اشاره کرد.

۳ – مهارکننده های مونوآمینواکسید از (MAOIs):

سایت سفیدک بخش سلامت روان : ترانیل سیپرومین، فنلزین و ایزوکاربوکسازید، مکلوبومید، سلژیلین از این دسته دارویی هستند. مهارکننده های مونوآمین اکسیداز به دلیل عوارض جانبی و تداخل های دارویی خطرناکشان کمتر تجویز می شوند اما در درمان افسردگی بسیار موثرند. MAOIها معمولا به عنوان داروهای خط دوم برای افرادی که از سایر داروهای ضدافسردگی (از جمله سه حلقه ای ها و مهارکننده های بازجذب سروتونین) نتیجه نگرفته اند، هب ویزه مبتلایان به افسردگی های آتیپیک و شدید تجویز می شوند. این داروها در درمان اختلال هراس، فوبیای اجتماعی، بیمار پارکینسون، جلوگیری از حملات میگرن و ترک سیگار نیز موثرند.

این داروها با مهار کردن مونوآمین اکسیداز آنزیمی که انتقال دهنده های عصبی را تخریب می کند، سطح سروتونین، اپی نفرین، دوپامین و مونوآمین های دیگر را در مغز بالا می برند. از آن جایی که کاهش سطح این مواد یکی از عوامل افسردگی شمرده می شود، افزایش عملکرد آن ها به کنترل افسردگی و برخی مشکلات روانی دیگر می انجامد. البته مصرف مواد غذایی که حاوی تیرامین (نوعی اسید آمینه) هستند به همراه این داروها موجب بالارفتن فشار خون می شود زیرا تیرامین باعث آزاد شدن ذخایر مونوآمینی ماننددوپامین، نوراپینفرین و اپی نفرین می شود که عامل بالابرنده فشار خون هستند.

تعدادی از مهم ترین غذاهایی که درصد بالایی تیرامین دارند:پنیر، برخی مشروبات الکلی مانند آبجو، پوست موز، خمیر لوبیا، و سویا، ماهی، جگر، سوسیس، گوشت نمک سود، میگو و…. عوارض این داروها شامل موارد زیر است:سرگیجه، خواب آلودگی، سردرد، بیقراری، لرزش، اضطراب، کانفیوژن، گزگز اندام ها، ضعف، کاهش فشار خون وضعیتی، افزایش متناقض فشار خون، تپش قلب، تاکیارد، ادم، تاری دید، وزوز گوش، خشکی دهان، بی اشتهایی، تهوع، اسهال، یبوست، درد شکمی، اختلال در انزال، ناتوانی جنسی، احتباس ادراری، آنمی، لکوپنی، ترومبوسیتوپنی، هپاتیت، اسپاسم عضلات، راش.

۴- مهارکننده های جذب مجدد سروتونین و نوراپی نفرین (SNRI)

ونلافاکسین داروی معروف این گروه دارویی است. این دارو برای درمان اختلال افسردگی ماژور و اختلال اضطراب فراگیر تایید شده است. عوارض این دارو هم مشابه عوارض داروهای مهارکننده های جذب مجدد سروتونین است. تمام داروهای ضدافسردگی ممکن است خطر تشنج را در برخی از بیماران از جمله آن هایی که صرع دارند، افزایش دهند. SSRIها و SNRIها معمولا برای بیمارانی که دارای سابقه تشنج هستند مناسب ترند.

درمان های غیردارویی افسردگی
علاوه بر داروهای مورد استفاده در درمان افسردگی، روش های متفاوت دیگری نیز وجوددارد که می توانند به عنوان کمک درمان مورد استفاده قرار گیرند و روند درمان را تسریع بخشند.

از جمله این روش ها می توان به استفاده از داروهای ضدگیاهی، استفاده از مکمل ها، ورزش، مدیتیشن، یوگا، گروه درمانی، طب سوزنی و نوردرمانی اشاره کرد. البته هیچ مدرک قطعی مبنی بر موثر بودن این نوع درمان ها بر افسردگی های شدید و متوسط وجود ندارد، اما برای افسردگی های خفیف مفید واقع می شوند.

 

افسردگی

 

درمان های غیردارویی افسردگی

مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ می تواند در تسکین اختلالات افسردگی به خصوص میان افرادی که داروهای افسردگی مصرف می کنند موثر باشد. تحقیقات اخیر تاثیر مکمل های گوناگون دیگری را بر کنترل حالات افسردگی و کمک آنها به درمان را نشان می دهند.
در این راستا ممکن است مکمل های اسید فولیک، امگا ۳، ویتامین D، و آدنوزیل متیونین درواقع اثربخشی داروهای ضدافسردگی را به حداکثر می رسانند.

همچنین به تاثیرات بالقوه مکمل های کراتین، روی، ویتامین C، و تریپتوفان اشاره می شود، اما تحقیقات بیشتری جهت تایید این اثرات مورد نیاز است.

مکمل های کراتین و تریپتوفان ممکن است به تولید سروتونین بیشتر در بدن کمک نماید زیرا حاوی اسیدهای آمینه پیش ساز تمامی پروتیین هایی هستند که مواد شیمیایی عصبی، از جمله سروتونین را می سازند.

دلایل مشابهی وجود دارد که ویتامین های C, B6, B5, B3, B1 و D در افرادی که از افسردگی رنج می برند مفید واقع می گردند، زیرا این ویتامین ها در کمک به تولید سروتونین مهم هستند.

مصرف مکمل های گیاهی حاوی گیاهان علف چای و زعفران در بیماران دچار افسردگی نتایج مثبتی در جهت کمک به درمان نشان داده است.

  • بدون دیدگاه
  • 2017-08-13
https://www.rahafun.com/?p=69119
 
تبلیغات ویژهرزرو جایگاه
 
دیدگاه ها

تمامی حقوق این سایت برای رها فان محفوظ است و هرگونه کپی برداری از مطالب و قالب پیگرد قانونی دارد . طراحی سایت و سئو : شیکنا