راه هایی براي عاشقانه‌تر شدن زندگي مشترک

راه هایی براي عاشقانه‌تر شدن زندگي مشترک
تبلیغات ویژهرزرو جایگاه

 

 

راه هایی برای عاشقانه‌تر شدن زندگی مشترک

za4-2328

سختتان است با عشقتان از احساسات خود حرف بزنید؟ آیا نامزدتان به محض اینکه کلمه «احساس» را می‌شنود، خودش را به کوچه معروف علی چپ می‌زند؟!
اگر پاسختان به هر یک از این سوالات مثبت است، خبرهای خوبی برای شما، نامزدتان و آینده رابطه شما داریم. نتایج پژوهش‌های اخیر محققان نشان داده صحبت کردن در مورد احساسات تنها راه و لزوما بهترین راه، برای حفظ یک رابطه سالم، شاد و موفق زناشویی نیست.

صحبت کردن در مورد احساسات بسیار سخت است و حتی اگر در بیان و صحبت کردن از عواطف خیلی خوب عمل می‌کنید، ممکن است احساس کنید هنوز نتوانسته‌اید منظورتان را آن‌طور که دوست دارید، بیان کنید. شاید هم نامزدتان به سادگی از گفت‌وگوهای احساسی و عاطفی خوشش نمی‌آید، اما نتایج چند مطالعه نشان می‌دهد برای یک ارتباط دوسویه اولیه و معنادار، واقعا نیازی به کلمات نیست! در ادامه به ۶ راه برای بهبود و عمیق‌تر شدن رابطه شما با همسرتان می‌پردازیم؛ راه‌هایی که نیاز به گفتن حتی یکی از حروف الفبا هم ندارد!

۱) موجز باشید. شاید فکر کنید حرف زدن در مورد یک برنامه تلویزیونی یا حتی صحبت در مورد وضعیت هوا هیچ ربطی به ارتباط عاطفی ندارد اما این جزئیات به نظر بی‌اهمیت، در واقع خیلی بیشتر از یک بحث داغ و عمیق در مورد احساساتتان، شما را به همسرتان نزدیک می‌کند و پیوند می‌زند! هری استک سالیوان، یک روانکاو آمریکایی است که رویکردی به نام «پرس‌و‌جوی جزءبه‌جزء» دارد که معتقد است درمانگرها بر‌اساس آن اطلاعات تمام بخش‌های زندگی مراجعه‌کنندگان را جمع‌آوری می‌کنند. سالیوان معتقد است در همین جزئیات دقیق است که سرنخ‌هایی از مدل شخصیتی افراد به‌دست می‌آید. به تازگی «جان گاتمن و جانیس درایور» همین شیوه را روی گروهی از متاهلان پیاده کردند و متوجه شدند «لحظه‌های فانی و زودگذر» که بخشی از زندگی روزمره یک زوج است، خیلی بیشتر از مکالمه‌های پرمعنای عاطفی و جدی بر سلامت رابطه زوج تاثیرگذار است.

خسته‌اید از بس همسرتان از چکه‌چکه کردن لوله دستشویی یا مسابقه فوتبالی که دیشب تماشا کرده، صحبت می‌کند؟ حتی شاید با خودتان فکر کنید که تمام جزئیات زندگی همسرتان (نامزدتان) را می‌دانید. شاید واقعا احساس کنید اطلاعات خیلی زیادی راجع به او دارید اما به گفته گاتمن و درایور، این حرف‌های بی‌اهمیت روزمره راهی برای صمیمیت بیشتر است. حتی اگر با همسرتان لیست خرید بنویسید، فرصت خوبی برای گذراندن فضا و زمان مشترک است و می‌تواند به راهی برای نشان دادن عشق تبدیل شود؛ مثلا وقتی بدون درخواست همسرتان، خوراکی مورد علاقه او را به لیست اضافه می‌کنید!

البته از طرفی هم ممکن است شما احساس کنید پرسیدن جزئیات، بی‌ادبانه، انتقادی یا فضولی به نظر می رسد، اما یادتان باشد شما این چیزها را نمی‌پرسید که مچ همسرتان را بگیرید. فقط اجازه می دهید بداند که به او اهمیت می‌دهید و چیزی که او را هیجان‌زده می‌کند، شما را هم سرحال می‌آورد. شاید چیزی از صحبت‌های او با همکارانش دستگیرتان نشود و متوجه نشوید اوضاع کارش چطور پیش می‌رود، اما موضوع خوبی برای صحبت کردن با همسرتان پیدا می‌کنید که می‌تواند صبحش را درخشان کند! و این همان لحظات بی‌اهمیتی است که زندگی واقعی ما را می‌سازد.

۲) فقط درباره تجربیات همسرتان پرس‌و‌جو نکنید. تجربیات مشابه خود را هم ابراز کنید. نتایج مطالعه تازه‌ای نشان می‌دهد وقتی تجربیات مشترکی با فردی داریم، احساس نزدیکی بیشتری به آن فرد می‌کنیم. مثلا زوج‌هایی که در رابطه‌شان با مشکل مواجه می‌شوند، می‌توانند به‌عنوان اولین قدم برای ترمیم رابطه‌شان درباره فرزندانشان صحبت کنند به‌خصوص از لحظات لذت‌بخش و خاطرات بامزه‌ای که در مورد بچه‌هایشان دارند، یاد کنند. مسلما وقتی در خانواده‌ای مشکلات پیدا می‌شوند، باید حواستان باشد موقع استفاده از این شیوه، خاطرات بد و تلخ را یادآوری نکنید، اما حتی اگر با یادآوری یک لحظه ناخوشایند، باعث شروع مجدد بحث شدید، می‌توانید با پیدا کردن یک لحظه مشترک که هردوی شما (شما و همسرتان) دنبال راه چاره‌ای برای حل مشکل یکی از بچه‌هایتان بوده‌اید، موضوع را ختم به خیر کنید. مسلما یادآوری یکی از شیرین‌کاری‌های بامزه دوران کودکی فرزندتان وسط یک بحث و دعوای داغ، می‌تواند فکر هر دوی شما را منحرف کند.

لازم نیست این تجربیات مشترک به زبان بیایند. پژوهش دیگری در همین زمینه نشان داده که برای برانگیختن عواطف و احساسات مشترک به منظور بهبود رابطه، لازم نیست کلمات به زبان بیایند. انجام یک کار مشترک در زمان واحد، از دوچرخه‌سواری گرفته تا تماشای فیلم و خوردن یک تکه شکلات، می‌تواند هم احساسات خوب و هم احساسات بد را برانگیخته کند. اگر تماشای یک عکس به گفتن هزاران واژه می‌ارزد، یک کار کوچک می‌تواند ارزش بیشتری هم داشته باشد. دست همسرتان را در دست بگیرید یا حتی اگر همسرتان اهل این نوع ارتباط نیست، چند ثانیه، طوری کنارش بایستید که کمی با او تماس داشته باشید. این یکی از همان لحظاتی است که حرف زدن از تجربه‌ها می‌تواند صمیمیتش را از بین ببرد. فقط در سکوت لحظه‌ای را با هم شریک شوید.

۳) با دقت گوش کنید. احساس شنیده شدن، یکی از آن مواردی است که می‌تواند مثل چسب عمل و رابطه بین زوج را تقویت کند. یکی از راه‌های تقویت مهارت گوش دادن، تمرین تکنیکی به نام «شنود فعال» است. در این روش شما با تکان دادن سر یا بیان آواهایی مثل «بله، درست است و … » نه‌تنها فرد مقابل را مطلع می‌کنید که در حال گوش دادن هستید، بلکه متوجه حرف‌هایی که شنیده‌اید، هستید. متوجه شدن را می‌توانید با یک لبخند، گفتن یک کلمه یا عبارت، یا حتی به سادگی با گفتن «متوجه شدم»، ابراز کنید؛ البته اگر واقعا متوجه منظور طرفتان شده باشید. نکته هیجان‌انگیز ماجرا این است که در شیوه «شنود فعال» شما می‌توانید برای تفکیک برخی موارد یا اعلام عدم موافقتتان با فرد، حرفش را گاهی قطع کنید. البته قبل از بریدن کلام همسرتان، اول از او اجازه بگیرید که: «ببخشید! می‌توانم یک چیزی بپرسم؟» تا روش خوبی برای انجام این کار داشته باشید. اگر با کل ماجرا یا با نحوه برخورد همسرتان در یک شرایط خاص مخالف‌اید، صبر کنید حرفش به پایان برسد و بعد مخالفت خود را ابراز کنید، اما اگر مطمئن نیستید که چیزی را درست توصیف کرده یا نه، می‌توانید از او جزئیات بیشتری بخواهید؛ مسلما بدون اینکه او را به دروغگویی و … متهم کنید!

 

۴) سوال بپرسید، بدون اینکه وانمود کنید جواب را می‌دانید. مسلما سوال پرسیدن، نشان می‌دهد که شما به مشکلات همسرتان اهمیت می‌دهید و نگران حال او هستید اما اگر پیش از پرسیدن سوال، قیافه یا لحنی به خود بگیرید که وانمود کنید جواب سوال را می‌دانید، همسرتان احساس خوبی از این سوال پرسیدن نخواهد داشت چراکه مطمئن می‌شود شما او را باور ندارید و برای گرفتن مچ او و رو کردن اشتباه یا دروغش این سوال را پرسیده‌اید نه برای اثبات همدلی! پس به لحن و قیافه خود موقع پرسیدن سوال دقت کنید.

۵) از خودتان بگویید، اما متکلم وحده نباشید! در بیشتر روابط، برقراری یک تعادل سالم بین حرف زدن و شنیدن کار سختی است اما وقتی یکدیگر را بیشتر می‌شناسید، این کار سخت‌تر هم می‌شود! بنابراین نکته بسیار مهم این است که هم شما و هم همسرتان، فرصت گفتن و شنیدن داشته باشید.

۶) وقتی متوجه لحظات مکتوم مشترکی می‌شوید که با همسرتان دارید، دنبال فرصت‌هایی بگردید که این لحظات را افزایش دهید و بدون آشکار کردن این لحظه‌ها، کارهای مشترک انجام دهید. اگر یکی از شما- یا هردویتان- نمی‌توانید احساسات خود یا حتی جزئیات روزی که گذرانده‌اید را با کلمات به خوبی توصیف کنید، نگران نباشید. به توصیه‌های ۱ و ۲ همین فهرست مراجعه کنید. کافی است با همسرتان وقت بگذرانید و کارهای بی‌اهمیت روزمره یا فعالیت‌های جدی را کنار هم انجام دهید؛ روزنامه بخوانید، موسیقی گوش کنید، تلویزیون تماشا کنید یا حتی لباس‌ها را اتو بکشید. همین کارهای ساده خیلی بیشتر از حرف زدن مستقیم در مورد احساسات، باعث صمیمیت و نزدیکی شما به همسرتان می‌شود. مسلما این کارها خیلی بهتر از این است که هرگز با هم صحبت نکنید!
منبع:سلامت نیوز

  • بدون دیدگاه
  • 2015-03-08
https://www.rahafun.com/?p=49076
 
تبلیغات ویژهرزرو جایگاه
 
دیدگاه ها

تمامی حقوق این سایت برای رها فان محفوظ است و هرگونه کپی برداری از مطالب و قالب پیگرد قانونی دارد . طراحی سایت و سئو : شیکنا