بیوگرافی سیاوش قمیشی + عکس

بیوگرافی سیاوش قمیشی + عکس
تبلیغات ویژهرزرو جایگاه

 

 

عکس های سیاوش قمیشی

بیوگرافی سیاوش قمیشی + عکس

اگر 4 رکن اساسی آهنگ (Melody), شعر, (Lyric) تنظیم (Compose) و صدای خواننده(Vocal) را در ساخت و اجرای یک ترانه به عنوان وجوه اصلی ترانه در نظر بگیریم , سیاوش قمیشی تنها هنرمندی ست که هر4 وجه ترانه اش با دیگر فعالان موسیقی پاپ(Popular) ایران متفاوت است.
سیاوش قمیشی (متولد 1324-1945 در اهواز و بزرگ شده در تهران ) آهنگساز, شاعر, تنظیم کننده و خواننده ای ست که در بین عموم به عنوان خواننده و برای خواص به عنوان آهنگساز و خواننده اعتباری ویژه و متفاوت دارد.
نخستین وجه و شاید مهم ترین وجه تفاوت آثار سیاوش قمیشی در ملودی هایش نهفته است. ملودی هایی بسیار متأثر از موسیقی کلاسیک (اصیل) ایران و در عین حال مبتنی بر آکوردهای غیر معمول و کاملأ غیر ایرانی که ترکیبی عجیب و درخشان را از موسیقی ایرانی وغربی در قالب ترانه های پاپ (Popular) به وجود آورده است و همچون مهری برجسته, برداشت ناب سیاوش قمیشی را از هنر ایرانی با اشرافی جامع بر انواع موسیقی غیرایرانی به نمایش می گذارد….

.

.

.

در بیشتر آهنگهای ساخته سیاوش رگه هایی روشن و قوی ازموسیقی ایرانی را می توان یافت که گرچه روایت جز به جز موسیقی ردیفی ایران نیستنداما به خوبی حس ایرانی بودن را حتی در ذهن شنونده ی غیر حرفه ای متبادر می کنند واین هنر اوست که با گریز آگاهانه از تکرار سنتی و نخ نما, ملودی های ظریف ایرانی راهمچون تارهای طلا بر پیکره ی ترانه اش می بافد.
با کمی دقت در آلبوم های سیاوش میتوان بسیاری از برداشت های آزاد وی را از موسیقی کلاسیک ایران به وضوح مشاهدهکرد. در واقع سیاوش قمیشی و هم نسلان موفقش آموزش موسیقی را از کودکی به طورخودآگاه یا ناخودآگاه با موسیقی ناب ایرانی شروع کردند. شنیدن روزمره ی اجراهایبسیار موثق و اصیل از بزرگان موسیقی ایران در سالهای 1320و1330 از رادیو تهرانتجربه ای تکرار نشدنی برای هم نسلان سیاوش به عنوان کودکان آن روزگار و بزرگانآینده موسیقی نوین ایران بود که به مرور پس از آشنایی با حوزه های دیگر, موسیقی عملی را از طریق مراجع و منابع کاملأ جدا آموزش دیده وتجربه می کردند.

.

.

.

سیاوش قمیشی خود سالهای 1970 را در انگلستان (مهد موسیقی راک) گذرانده و آموزش موسیقی دیده است. موسیقی گروههای بزرگ غربی و شرایط زمانی مکانی فعالیت آنها را از نزدیک درک و لمس کرده و آثارشان را عملا مشق و اجرا نموده است. این آمیختگی عملی باموسیقی روز دنیا در کنار ذهنیت و ناخودآگاه انباشته از ملودی های موسیقی ایران, زمانی که منشا خلق هنری قرار گرفتند ترکیبی نو و بدیع از ملودی و هارمونی را پدیدآوردند که پیشتر همانندی نداشت. از این روست که موسیقی سیاوش قمیشی را یکی ازبهترین نمونه های هنر هم نسلانش می دانیم. او با برداشت ویژه اش از انواع موسیقی وبا توجه کامل به موزیک روز دنیا به ویژه در حیطه ی پروگرسیو تنظیم, صداسازی و میکسبه مرز نوآوری و خلاقیتی کامل رسیده و در بیان خود قوام ودوام یافته است.

.

.

.

همکاری باتنظیم کنندگانی آگاه و خوش ذوق (که بعضا با وجودی که ایرانی نیستند, توانسته اند باموسیقی ایرانی ارتباط برقرار کنند) و نکته سنجی شخص سیاوش در استفاده ی آگاهانه وهوشمند از صداسازی های الکترونیک و ساوند افکت های عجیب و بجا در تنظیم قطعاتش, بهموسیقی او تنوعی خاص و رنگارنگی منحصر به فردی بخشیده است که موزیکالیته ی ترانههای او را به گونه ای بهتر و جذاب تر نمایان میکند. از لحاظ شعری, ترانه هایی که سیاوش برای کار انتخاب میکند چند ویژگی اساسی دارند که مهم ترین آنها سادگی و روانی کلام و دوری از پیچیدگی های معماگونه ی شعری است.

.

.

.
سیاوش از دیرباز علاقه ای بهاستفاده از کلام روشنفکر مأبانه و غیر مردمی نداشته است و با انتخابی آگاه, به دامابتذال ناشی از ساده پسندی و بی هویتی هم نیفتاده است. فضای ترانه های او فضایی روشن و امیدبخش است , به دور از سایه های خاکستری و سیاه رایج در ترانه ی نوین ایران.
اعتراض موجود در ترانه های انتخابی او هم نوع با موسیقی ای, اعتراضی سیاهو خمود نیستو از تلخی و شیرینی توأم برخوردار است. جالب این که متقابلأ در کارنامهی هنری سیاوش به هیچ رو با ترانه های بی معنی و سبک سرانه هم مواجه نمی شویم. شادترین ترانه های او, نه در کلام و نه در موسیقی به مرز انحطاط و ابتذال نزدیک نمیشوند و شعر و موسیقی ترانه های شاد او هم ا ز حدود تشخص, حجب و آبرومندی مأخوذ به حیا بیرون نمی روند.
مضامین ترانه های سیاوش عموما مضامین و موضوعات عاطفی در حوزهزندگی فردی و اجتماعی اند و”عشق, زندگی و حرکت” در این میان نقش محوری و کلیدیدارند و داستان هر ترانه هم غالبأ با پایانی روشن و امید بخش همراه است. سیاوش درشناخت و کشف ملودی پنهان در شعر استعدادی خداداد دارد و با قوه ی درک ریتم بسیارخوب, ضرب آهنگ مناسب شعر و ملودی را برای کارش می یابد. به همین دلیل, در آلبومهایش همه نوع ترانه با ریتم های گوناگون شنیده می شود, تنوعی که شنونده را دچارملال ناشی از یکنواختی آلبوم نمی کند.

.

.

.

او در اجرای ترانه هایش صاحب سبکی مشخص است. آشنایی عمیق با ملودی و تنظیم ترانه ای که آهنگ آنرا بر مبنای توان حنجره و نقاطضعف و قوت صدای خود ساخته و ویژی های خاص صدایش اعم از تونالیته و موزیکالیته یصدا, نتیجه ی خوانندگی اش را بسیار درخشان و پر ثمر کرده است. صدای زخمی و خش دار, آمیخته با تحریرها و غلت ظریف آواز ایرانی جملات آهنگین را با صمیمیت و احساسی ژرفو بی غش می خواند که گویی شعر و آهنگ تنیده بر هم, از جان خواننده بر می آیند و بردل شنونده می نشینند. به جرأت میتوان گفت هیچ آهنگسازی در موسیقی ترانه ی نوینایران, در طی سی سال گذشته همانند سیاوش قمیشی حرکتی رو به جلو و کمال طلب با حفظ وافزایش روز افزون تعداد مخاطبان نداشته است.
ترانه های سیاوش قمیشی (ترانه به معنای جمع آهنگ و شعر و صدا) مخاطب عام دارد و این عمومیت به ویژه در بین جوانان دیده میشود. شاید او تنها آهنگساز/خواننده ای ست که هر چه بیشتر کار میکند مخاطبان و علاقهمندان جوان تری پیدا می کند و به زبان موسیقی به جوانان, زندگی, عشق و نشاط میبخشد, همچون دوستی همسن در خلوتشان میخواند و مانند پدری مهربان سنگ صبور درد های جوانی شان می شود. همه ما نسل بعد از انقلاب در داخل و خارج کشور با صدای سیاوش قمیشی زندگی کرده ایم , عاشق شده ایم, گریسته ایم, خندیده ایم و نفس کشیده ایم. بااو بوده ایم و او با ما بوده است.

.

.

.

موسیقی و صدای سیاوش همچون زندگی اش ساده, روان و بی پیرایه است و به سادگی در ضمیر پاک جوانان می نشیند و شاید از این روستکه جوانان بسیار دوستش می دارند چرا که جوانی مظهر سادگی و یکرنگی ست. سیاوش قمیشی مانند سرزمین زادگاهش انسانی آفتابی است, آفتاب وجودش بی غروب باد.

عکس های سیاوش قمیشی

عکس های سیاوش قمیشی

عکس های سیاوش قمیشی

عکس های سیاوش قمیشی

عکس های سیاوش قمیشی

عکس های سیاوش قمیشی

عکس های سیاوش قمیشی

عکس های سیاوش قمیشی

عکس های سیاوش قمیشی

عکس های سیاوش قمیشی

عکس های سیاوش قمیشی

عکس های سیاوش قمیشی

عکس های سیاوش قمیشی

عکس های سیاوش قمیشی

منبع:forum.boog.in

  • ۱۶ دیدگاه
  • 2013-06-26
https://www.rahafun.com/?p=15147
 
تبلیغات ویژهرزرو جایگاه
 
دیدگاه ها
  1. کیانا کعبی گفت:

    سلام.من از اهنگ های سیاوش قمیشی خوشم میاد اون بهترین صداروداره

  2. Vahid گفت:

    اسطوره تمام معنا،تکرار نشدنی وووو بیادماندنی برای همیشه فقط و فقط استاد سیاوش قمیشی میشه درنظر گرفت…عشق استادددد…

  3. رضا گفت:

    سلام آقای سیاوش قمیشی خیلی دوستت دارم
    آهنگهای شما رو خیلی دوست دارم دنبال میکنم ايشالا صد سال زنده باشی دوست دار شما رضا

  4. رضا گفت:

    میشه پرنده باشی واقعا بسیار زیباست ممنون از عکس های خوبتان

  5. زهرا گفت:

    سلام ممنون از عکس هاتون .من عاشق اقای سیاوش قمیشی عزیز ام هر شب تا اهنگ هاشون رو گوش ندم خوابم نمیبره.عاشقتم اقای قمیشی.جاتون واقعا توی ایران خالیه.ارزومه از نزدیک ببینمتون.

  6. عرفان گفت:

    این یک هنرمند واقعی است.

  7. Mehrdad گفت:

    من تنها خواننده ی مورد علاقه ام سیاوش قمیشی و فکر نمیکنم هیچ کس به گرد پای اون برسه تمام

  8. حسین درزی گفت:

    بعد از استاد قمیشی به آهنگهای کی گوش بدیم؟فکر نکنم کسی بتونه جای ایشونو بگیره,محشره

  9. میلاد گفت:

    من یکی از بهترین طرفتار های سیاوش قمیشی هستم واقعا با اون صدای عالی نمیشه کسی از سیاوش قمیشی خوشش نیاد.این عکساتون خوب بود ممنون.

  10. taran گفت:

    سیاوش قمیشی مساوی با احساس خالی :inlove: :heart: :rose:

  11. eli گفت:

    عالی بود اما ای کاش ی کوچولو بیشتر از زندگی شخصیش میگفتین بازم تشکر از اطلاعات خوبتون :brokenheart:

  12. سمي گفت:

    لام من عاشق استاد سياوش قميشي هستم واقعاً كه بي نظيره مرسي از مطلبتون :heart:

    • admin گفت:

      سلام سمی جان
      بله استاد سیاوش قیمشی خیلی کارشون درسته.
      منم خیلی خوشم میاد ازشون.

  13. مهدی گفت:

    سلام داداش علی لطف دارین سایت شما حرف نداره ماه خیلی با حال مطالب متنوع داره امید وارم بتونم روزها بهش سر بزن راستی مطالبت با ذکر وب سایت می گذارم در وبم اگه خواستی بازم سر بزن
    یک چیز دیگر اگه میشه من را در لینک دوستانت قرار بده

  14. admin گفت:

    مرسی.نظر لطفته مرجان خانم

تمامی حقوق این سایت برای رها فان محفوظ است و هرگونه کپی برداری از مطالب و قالب پیگرد قانونی دارد . طراحی سایت و سئو : شیکنا